Peru -  Nazca

Contents

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City

- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (1)
Salar de Uyuni (2)
Uyuni

Ecuador

Baños
Cotacachi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba


Back to gallery-index


List of photos on this website of sites occurring on The World Heritage List of UNESCO.
 
humming-bird

The humming-bird

"Located in the arid Peruvian coastal plain, some 400 km south of Lima, the geoglyphs of Nasca and the pampas of Jumana cover about 450 sq. km. These lines, which were scratched on the surface of the ground between 500 B.C. and A.D. 500, are among archaeology's greatest enigmas because of their quantity, nature, size and continuity. The geoglyphs depict living creatures, stylized plants and imaginary beings, as well as geometric figures several kilometres long. They are believed to have had ritual astronomical functions."
Source:

The World Heritage List

 

Photo taken on December 18 2002

balk.gif

Next: Arequipa

balk.gif

 

Dag 28 18 december 2002 Woensdag De Nazca-lijnen
De volgende dag, weer redelijk hersteld, ga ik met een busje naar het vliegveld 'Maria Reiche' in de buurt van Nazca. Na betaling van 5 sol en ontvangst van een fraai biljet dat toestemming geeft por uso de las Installaciones del Aeropuerto del Distrito de Vista Alegre, krijg ik in de wachtruimte op video een BBC-documentaire te zien over de Nazca-lijnen: The Lost City of
Nasca.
Volgens Maria Reiche, die 50 jaar onderzoek heeft gedaan naar de geogliefen, vormden de lijnen een astrologische kalender, waarop de Nazca’s de belangrijke data van het zonnejaar aflazen en de lijnen zo als hulpmiddel bij de agricultuur gebruikten.

Aangezien de tekeningen alleen uit de lucht goed te bewonderen zijn, tijdens de eerste vluchten met vliegtuigen over het gebied zijn de tekeningen ontdekt, ga ik met een Cessna een half uur de lucht in, samen met D en E. Vanuit het vliegtuig heb ik foto's gemaakt, o.a. van de kolibrie. De piloot gaf aanwijzingen als hij op een tekening aanvloog en ging dan op zijn zijkant vliegen zodat je de kans kreeg goede foto's te maken, mits je geen last van vliegangst of andere ongemakken hebt.
`s Avonds om ongeveer 22:00 u nemen we voor 60 sol de nachtbus bijna 600 km. naar het landinwaarts gelegen lugar de destino: Arequipa. Voordat we vertrokken heb ik ´s middag nog in het zwembad gelegen van een luxueuzer hotel, een tip van L., een naar lokaal recept vervaardigde pisco sour gedronken, en een lichte maaltijd genuttigd, crema tomate en een spagueti suiza, daarbij een cerveza B 1/1 gedronken, dit alles in Allegria Restaurant aan de Calle Lima 168 in Nazca.
Vervolg: James Bond zien in Arequipa
Vorige: Met een speedboot naar Islas Ballestas

 

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


GooglePrivacybeleid Donatie