Peru
Pisco

Contents

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City

- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (1)
Salar de Uyuni (2)
Uyuni

Ecuador

Baños
Cotacachi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba


Back to gallery-index


 
sea-lions

Sea-lions at the Islas Ballestas

Sea-lions

Photos taken on December 17 2002

balk.gif

Next: more sea-lions or go to:
Ica

balk.gif

 

Dag 27 17 december 2002 Dinsdag Met een speedboot naar Islas Ballestas
's Morgensvroeg gaan we naar de Islas Ballestas. Met een motorboot varen we langs de beroemde Candelabro, een tekening in de vorm van een kandelaar op een helling in de woestijn bij Paracas. Onbekend is wie de tekening heeft gemaakt, wanneer en waarom. Vervolgens vaart de boot op volle snelheid naar de eilanden. Heel langzaam varen we langs de eilanden om geen verstoring te veroorzaken. We zien er zeeleeuwen, zeehonden, en talloze soorten zeevogels waaronder de Humboldt-pinquïns. Op de terugweg waait mijn cap in het water. Weer aan land koop ik een nieuwe waarmee ik de verkoper gelukkig maak.
´s Middags verlaten we Pisco en gaan op weg naar Nazca. Door de droge woestijn rijden we naar Ica waar we de bus uitgaan voor een bezoek aan een oase met zandduinen, de Laguna de
Huacachina die 5 km buiten Ica ligt. Hier gaat een deel van de groep sandboarden of moet je zeggen zandsurfen en komt onder het zandstof terug. Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar Ica. Omdat er geen bus (meer) gaat naar Nazca nemen we drie taxi's. Grote Amerikaanse sleeën die ons in twee uur over de Panamericana naar Nazca brengen. 1965 Ford in Ica Maar eerst gaan de chauffeurs tanken voor de afgesproken ritprijs, een gewoonte die we later nog een paar keer meemaken. Ik zit met vijf anderen in een Ford uit 1965 laat de chauffeur in zijn papieren zien. Als we aankomen is het al donker.
In Nazca is het subtropisch warm en 's avonds nog druk op straat. Als ik ´s nachts weer terugkom in het hotel ben ik ziek door een combinatie van een lange dag, diarree, imodium, middageten en cuba-libres. Ik ben er inmiddels ook achter dat ik mijn geleende nekkussen met opdruk van het filmfestival in Rotterdam, in Lima heb laten liggen onder het hotelkussen. Als ik daar na een maand terug kom ben ik dat glad vergeten. Sorry A.!
Vervolg: Vliegen met een kater
Vorige: Een natuurgebied bij Pisco

 

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


GooglePrivacybeleid Donatie