Ecuador -  Quito

Contents

Ecuador

Baños
Cotacachi
Cotopaxi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (1)
Salar de Uyuni (2)
Uyuni

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City

- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo


Back to gallery-index


List of photos on this website of sites occurring on The World Heritage List of UNESCO.
 
Quito center

Quito, view from the Cerro Panecillo

H. Virgin Quito

The Holy Virgin of Quito

"Quito, the capital of Ecuador, was founded in the 16th century on the ruins of an Inca city and stands at an altitude of 2,850 m. Despite the 1917 earthquake, the city has the best-preserved, least altered historic centre in Latin America. The monasteries of San Francisco and Santo Domingo, and the Church and Jesuit College of La Compañía, with their rich interiors, are pure examples of the 'Baroque school of Quito', which is a fusion of Spanish, Italian, Moorish, Flemish and indigenous art."
Source:

The World Heritage List

balk.gif

Next: Cotopaxi

balk.gif

Photos taken on November 27 2002

Vliegen naar Quito
Het is nog donker op Bonaire, de lokale tijd is ± 04.00 uur. De temperatuur is 27º C. We zijn geland voor een tussenstop. Er waait een warme vochtige wind. Alle passagiers moeten uitstappen en naar een wachtruimte. Voor sommigen is het de eindbestemming. Hun plaatsen worden ingenomen door passagiers die vanaf Bonaire naar Ecuador vertrekken. Als alle passagiers weer terug in het vliegtuig zijn deelt de captain mee naar Aruba te vliegen om belangrijke onderdelen af te leveren voor een ander vliegtuig van de KLM. Als we weer opgestegen zijn zegt hij dat het niet meer nodig is, dat we rechtstreeks doorvliegen naar Guayaquil in Ecuador. Als we daar geland zijn stappen er weer passagiers uit en komen daar nieuwe voor in de plaats. Voor de landing in Guayaquil vlogen we over vulkanen. Ze werkten niet maar het is een machtig gezicht boven de Andes te vliegen. Het is na Guayaquil nog een half uur vliegen naar Quito. Het vliegveld ligt in een dal. Na veel geschok had de piloot het vliegtuig bijna aan de grond gezet, je zag de huizen langs het vliegveld al voorbij schieten, toen hij ineens extra gas gaf. Met gierende motoren spoot het vliegtuig omhoog. De purser roept even later om dat er een vliegtuig op de landingsbaan stond ... De tweede keer lukte het landen gelukkig wel en er werd luid geapplaudisseerd en gejuicht.
Bij de douane moet ik het bekende formuliertje met mijn reis- en familiegegevens invullen. De nodige stempels worden gezet; legaal in Ecuador. Door het probleem met het landen ben ik nu al twee keer de evenaar die net als het vliegveld ten noorden van Quito ligt, gepasseerd. In Quito ligt nog veel stof vanwege de vulkaanuitbarsting van een paar dagen eerder, lastig maar wel te harden.
We hebben vanavond met bijna de hele groep gegeten in een restaurant met Mongoolse barbecue ... Voor de deur stond een dame in Mongools tenue en er zijn twee glas-in-loodramen met Mongoolse afbeelding. Wat er verder Mongools aan was heb ik niet kunnen ontdekken. Je zoekt je eten uit en doet dat in een kom waarna het op een bakplaat wordt klaargemaakt. Als het klaar is wordt het bij je tafel gebracht. I.v.m. de verkiezingen a.s. zondag mocht er nergens alcohol worden geschonken of verkocht. Overdag is er bij de banken buiten bewaking en 's avonds wordt dat nog eens uitgebreid met bewaking met honden bij hotels en banken.
Vervolg: Heel vroeg naar
Otavalo

Dag 5 25 november 2002 Maandag La Mitad del Mundo
's Morgens brengt de lijnbus ons snel weer terug in het hotel in Quito. En even later lopen we alweer met een deel van de groep naar de halte van de bus die ons naar het monument op de evenaar La Mitad del Mundo zal brengen. Busverbindingen zijn de slagaders van de landen die ik bezoek.
Het monument staat 22 km ten noorden van Quito precies op de nulde breedtegraad. Het ligt in een park met veel eettentjes. Er zijn niet veel mensen, het toeristenseizoen is nog niet begonnen. In een van de gebouwen wordt omstandig en wetenschappelijk verantwoord uitgelegd waarom de evenaar precies daar loopt.
Naast het complex ligt een ander park `In Situ´, waar de evenaar echt ligt, zeggen ze daar. Er worden proefjes gedemonstreerd om het te bewijzen. In een gootsteen stroomt het water aan de ene kant van de evenaar naar links door het afvoergat en aan de andere kant rechtsom. Er kan ook geprobeerd worden een ei op een spijker te zetten, iets wat alleen exact op de evenaar zou kunnen, soms lukt het inderdaad ...
Vorige: De omgeving van Otavalo    Vervolg: Cotopaxi

La Mitad del
       Mundo

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


GooglePrivacybeleid Donatie