Bolivia
Laguna Verde

Contents

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (1)
Salar de Uyuni (2)
Uyuni

Ecuador

Baños
Cotacachi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City

- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo


Back to gallery-index


 
Laguna Verde

Laguna Verde and Licancabur near the borders of Chili and Argentina

Licancabur is a highly symmetrical stratovolcano on the southernmost part of the border between Chile and Bolivia. It is located just southwest of Laguna Verde in Bolivia. The volcano dominates the landscape of the Salar de Atacama area. The lower two thirds of the northeastern slope of the volcano belong to Bolivia, 5,400 m (17,717 ft) from the foot at 4,360 m (14,304 ft), while the rest and biggest part, including the higher third of the northeastern slope, the crater and summit, belong to Chile.
Wikipedia.


Photo taken on December 30 2002

balk.gif

Next: Salar de Uyuni (1)

balk.gif

 

Dag 39 29 december 2002 Zondag Fauna Andina Eduardo Avaroa
Vroeg opgestaan. In de wasruimte komt geen water uit de kraan. In een grote oliedrum staat water om de toiletten mee schoon te spoelen. Wassen gaat prima met dat water, tandenpoetsen doe ik met mijn mineraalwater. De kokkinnen hebben voor een goed ontbijt gezorgd. Met de bus trekken we verder de woestijn in. De eerste stop is bij grillige rotsformaties, zo´n miljoen jaar geleden gevormd door een rivier en erosie. Later passeren we laguna's met flamingo's. Aan het eind van de avond komen we bij een beschermd natuurgebied. Voor de toegang tot het park Fauna Andina Eduardo Avaroa moet 30 Bolivianos betaald worden. We zijn nu op 4.200 m hoogte en er staat een harde wind. De meesten gaan toch nog wandelen. E. en ik keren snel weer terug, het weer is te slecht. Er zijn voor onze groep twee slaapzalen gereserveerd. In de ene zaal gaan de stelletjes slapen en de rest in de andere zaal. Er is nog een groep. Op de gang voor de slaapzalen wordt gegeten aan lange tafels, samen met de andere groep. Wij krijgen soep en spaghetti. Als het donker wordt gaan we slapen, morgen moeten we al om vier uur opstaan.

Dag 40 30 december 2002 Maandag Geisers, Laguna Verde en San Juan
We staan inderdaad om vier uur op om op tijd bij werkende geisers te kunnen zijn. Het is nog donker en steenkoud als ik me een beetje was, mijn tanden poets en met mijn bagage de bus inklim. We klimmen ongemerkt naar een hoogte van 4.900 m., dat is hoger dan bijvoorbeeld de Mont Blanc. Toch krijgen eeuwige sneeuw en gletsjers in dit gortdroge klimaat geen kans; deze woestijn is een uitloper van de Atacama-woestijn, de droogste op aarde.

Als we bij de geisers van Sol de Mañana aankomen zijn we de eersten. Het begint al licht te worden. Eén geiser is als proef voor energiewinning door ingenieurs aangelegd en spuit met veel kabaal stoom de lucht in. Iets verder zijn natuurlijke geiser die borrelend en in wolken stoom modder opspuiten. Bij een spat de warme modder zelfs op je kleding, een aparte ervaring. Even later staat het terrein vol met jeeps en busjes met meer toeristen. Wij gaan verder.
Een uur later wordt er gestopt bij een warmwaterbad in de Lagune Polques. Ook hier staan in het ijskoude en op sommige plekken bevroren water weer veel flamingo's. Buiten vriest het maar toch gaat bijna de hele groep, behalve L, D. en ik, omdat ik nog steeds verkouden ben, het water in. Op deze plek wordt ook ontbeten. We staan hier vlak bij de grens met Chili en Argentinië.
De volgende stop even verderop is bij de Laguna Verde. De vulkaan spiegelt zich in het water dat een groene kleur krijgt als het gaat waaien. Bij de wolkenloze hemel die we vandaag hebben zit dat er niet in.
Verder maar weer naar San Juan. Hier logeren we. Het logement heeft een behoorlijke wc die doorgetrokken kan worden en een fonteintje waar een straaltje koud water uit komt.

Vervolg: Zoutmeer, cactuseiland en Oudjaar
Vorige: Cementerio de trenes Uyuni

 

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


GooglePrivacybeleid Donatie