Bolivia
Uyuni

Contents

Bolivia

Alota
Coroico
La Paz
Laguna Verde
Salar de Uyuni (1)
Salar de Uyuni (2)
Uyuni

Ecuador

Baņos
Cotacachi
Cuenca
Misahuallí
Otavalo
Quito
Riobamba

Peru

Amantani
Arequipa
Chivay
Cusco:
- City
- Incatrail (1)
- Incatrail (2)
- Incatrail (3)
- Machu Picchu
Ica
Lima
Nazca
Pisac
Pisco
Trujillo


Back to gallery-index

 
La Paz - Ururo

From La Paz to Ururo by bus

Ururo - Uyuni

From Ururo to Uyuni by train

December 27 2002

Locomotives

In the churchyard

 

Photo taken on December 28 2002

balk.gif

Next: Alota

balk.gif

 

Dag 37 27 december 2002 Vrijdag Met bus en trein naar Uyuni
Dat was voorlopig even La Paz. De expeditie wordt vervolgd in de bus naar Oruro, waar we afgezet worden bij het treinstation. In het station worden kaartjes gekocht en in een bijgebouw de bagage afgeleverd. Daar terwijl we staan te wachten tot de deur van het gebouw open gaat, probeert een man bij een van de vrouwen van onze groep de bagage te stelen. Hij vraagt haar treinkaartje en zegt dat hij haar bagage zal verzorgen. Ze trapt er niet in. Even later wordt de politie gewaarschuwd, die op aanwijzingen van R. de man aanhoudt en meeneemt.
Nadat de bagage is afgeleverd is er nog tijd om te lunchen en rond te lopen voordat de trein vertrekt. In de straat langs de spoorlijn staan in een lange rij tenten waar alle soorten meubilair verkocht wordt. Een meubelboulevard Boliviaanse stijl. Een echtpaar bindt de gekochte meubels boven op de auto.
De trein vertrekt op tijd en īs avonds 22.15 u arriveren we bij ons hotel in Uyuni. In de trein wordt op video de film Ghostbusters vertoond. Het blijft nog steeds de moeite van het aanzien waard. Bill Murray heeft daarna in memorabele films als Lost in Translation, Groundhog Day en andere de sterren van de hemel gespeeld.
Toņito Hotel wordt geleid door een Amerikaan uit Boston die met een Boliviaanse is getrouwd. Hij is als de pizzabakker Mr. Minuteman in La Paz begonnen, maar is vanwege zijn astma naar Uyuni verhuisd. Het is een goed hotel met een grote overdekte binnenruimte en een aparte ruimte voor ontbijt en bar. Achter het hotel zijn ook nog eenvoudige kamers gesitueerd langs de binnenplaats waar het wagenpark van Toņito Tours staat geparkeerd.

Uyuni gelegen aan de rand van een immens zoutmeer, is het uitgangspunt van een van de mooiste excursies van deze reis, een tocht van vier dagen waarbij we onder primitieve omstandigheden zullen overnachten. Met een bus van Toņito Tours rijden we eerst naar een treinkerkhof. Verder naar het zuiden brengen we de nacht door in Alota. Hier zullen we in slaapzalen overnachten en de volgende ochtend voor dag en dauw opstaan om onze tocht voort te zetten. Een bezoek aan de wonderlijke en oorverdovende spuitende geisers in de ochtend versterkt de indruk van de ruigheid van dit bijzondere gebied. Na dit wonder der natuur is het nog een klein stukje rijden en op een hoogte van 5000 meter stoppen we bij een van de warmwaterbaden die het gebied rijk is. Bij een temperatuur van ver onder nul is het voor wie dat wil heerlijk vertoeven in deze natuurlijke sauna. Na dit verkwikkende bad rijden we via een andere route weer richting Uyuni. Des te groter is de verrassing wanneer we later op de dag hele kolonies flamingo's zien staan in de verschillende meren die we passeren. We rijden verder en zullen in San Juan overnachten in een slaapzaal. San Juan is een aan de rand van de Atacama woestijn gelegen dorpje.
Er zal tevens een bezoek aan Laguna Verde gebracht worden. Dit aan de grens met Chili gelegen smaragd groene meer zal door de invloed van wind en mineralen constant van kleur veranderen wat werkelijk een magnifieke ervaring is om te zien. Tenslotte rijden we dwars over het oogverblindende zoutmeer, onderweg stoppen we even bij het zouthotel en vervolgen onze weg naar het cactuseiland.

Vervolg: Oudroest in de woestijn en overnachten in Alota
Vorige: Nog steeds La Paz

 

 
  Photographs and text © J.M.Posthumus           E-mail: Hans Posthumus  
advertenties


GooglePrivacybeleid Donatie