Italy
Rome - Area Sacra dell'Argentina

Contents :
* Museo Nazionale Romano / Terme Di Diocleziano * Ferrariclub - Piazza Repubblica * Area Sacra dell'Argentina * Pantheon * San Luigi dei Francesi * Villa Borghese * Piazza del Popolo

Back to: * Italy-index * Gallery-index


De vier tempels van de Area Sacra dellíArgentina dateren uit de vierde tot tweede eeuw n.C. De overblijfselen zoals we ze nu zien zijn het resultaat van renovaties die uitgevoerd werden door keizer Domitianus. De tempels stonden in het centrum van de Campus Martius, waar later ook het Theater van Pompejus en de Thermen van Agrippa gebouwd werden.

Tempel A, nu gekend als Tempel van Juturna, is naar men vermoed gebouwd in het midden van de derde eeuw v.C. door Gaius Lutatius Catulus na zijn overwinning tegen de Carthagen. De tempel was hexagonaal en met zuilengangen omgeven. De meeste van de Corinthische zuilen in travertijn zijn nog zichtbaar.

Tempel B werd gebouwd in 101 v.C. door Quintus Lutacius Catulus na zijn overwinning tegen de Cimbren. De tempel is nu gekend als de Aedes Fortunae Huiusce Diei. Een reeks trappen leidt tot het altaar in het centrum van de cirkelvormige tempel. Zes Corinthische zuilen gemaakt uit tufsteen staan nog recht.

Tempel C is de oudste van de vier, gebouwd tussen het einde van de vierde en het begin van de derde eeuw v.C. Het werd waarschijnlijk opgericht ter ere van de Romeinse heilige Feorina. In 1935 ontdekten archeologen een altaar uit 180 v.C. op de locatie van Tempel C, maar men vermoedt dat dit ter vervanging was van een ouder exemplaar.

Tempel D is de grootste tempel en ligt deels nog onder de Via Florida verborgen. De tempel werd gebouwd aan het begin van de tweede eeuw v.C. Het is mogelijk de Tempel van Lares Permarini, maar daarover is nog geen consensus tussen archeologen.

Andere sites
Vlak achter Tempels B en C staat de achterste muur van de Curia van het Porticus van Pompejus, een gebouw dat aan het Theater van Pompejus lag. Hier werd Julius Caesar op 15 Maart in 44 v.C. vermoord. Na de moord werd de Curia dichtgemetseld.
Photo's taken on June 18, 2014


Next: Pantheon
Photographs and text © J.M.Posthumus

advertenties


GooglePrivacybeleid Donatie