Is dat wat wij nu weten de echte waarheid over de Bijlmerramp?  

 

Let op uw APK rapport Woonbond  Voedselbanken
Gestolen kentekenplaten St Visie Bijlmerramp Ziek van de Bijlmerramp
Motorrijders pas op Sluipverkeer in N.L Duitse Groene Sticker
PA0OI -Silent key 030608 Nieuwjaar 2009 Inst Soc Geschiedenis P.H

 


 

 

    Het weerbericht  in flash

Land in zicht

 

De Franse Lelie

       
 De waarheid achter de Parlementaire Enquête over de Bijlmerramp
 
Waarheidsvinding en lessen voor de toekomst
 
Herdenking Bijlmerramp 4 oktober 2014
 
Bijlmermeer, Op zaterdag  4 oktober 2014 vond voor de 22e keer de herdenking van de Bijlmervliegramp plaats. Dit jaar zou de herdenking sober en ingetogen zijn. De vliegramp met de MH 17 in de Ukraine heeft bij veel Bijlmerramp betrokkenen een enorme schok teweeg gebracht. Deze vliegramp overschaduwde de herdenking en herdachten we ook de vele slachtoffers van MH 17. Toen ik de eerste beelden zag besefte ik meteen de enorme gevolgen en dacht aan de onnodige slachtoffers, zo uit het leven weg gerukt. Dat deden ook degenen die een toespraak hielden. Burgemeester van der Laan hield een toespraak en deed dat velen goed. Het kabinet heeft alles gedaan om de slachtoffers terug te halen naar Nederland maar zijn er nog vermisten. Daar wordt hard aan gewerkt om dit te realiseren maar is de tijd kort daarvoor omdat daar snel de winter invalt. Iedereen die daar aan deelneemt of deel genomen heeft bedank ik zeer voor hun grootse inzet. Forensisch deskundigen, politie, het NFI die een enorm zware taak heeft en al die anderen die ik ben vergeten. Woorden schieten daarvoor tekort. 

Bloemstukken voor de herdenking 18:00 uur

 

Tijdens de herdenking.

 

El-Al IsraŽl Airlines L.T.D

Kabinet Aruba

Regering van Curacao

 

Stichting Nabij.

 

Herdenking Bijlmerramp 4 oktober 2013
 
Bijlmermeer, Op vrijdag 4 oktober 2013 vond voor de 21e keer de herdenking van de Bijlmer vliegramp plaats. Ik was wel aanwezig maar had geen fotocamera bij mij. Helaas dus geen foto,s dit jaar. Volgend jaar beter. .

 

 
Voor de 20e maal herdenking Bijlmerramp.
 
 
Herdenking Bijlmerramp 4 oktober 2012
 

Bijlmermeer, Op donderdag 4 oktober 2012 vond voor de twintigste keer de herdenking van de Bijlmervliegramp plaats dat begon in het Atrium van het CEC-gebouw, Bijlmerdreef 1289. Het herdenkingsprogramma begon om 17:00 uur. De stille tocht nam om 18:00 uur een aanvang naar het Groeiend Monument aan het Nellesteinpad. Bij het Groeiend Monument sprak Rabbijn Evers namens de Joodse en Islamitische gemeenschap enkele woorden uit. Een groepje kinderen lieten een aantal ballonnen op waaronder ook een witte ballon. Burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan hield een korte toespraak en prees de saamhorigheid van Zuidoost en legde hij vervolgens een krans.

Ook Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten was aanwezig en legde een krans namens het Nederlandse kabinet. Het groot Mannenkoor uit Zwolle zong een stuk uit hun repertoire. Bij het groeiend Monument werd na een minuut stilte om 18:35 uur de herdenkingkransen gelegd. Ook werden kransen gelegd door vertegenwoordigers van Aruba en Curacao en de vertegenwoordigers van het Volk van Israel, alsmede vele andere vertegenwoordigers. Ook werd er meegedeeld bij aanvang bij het Groeiend Monument dat er in het EL-AL bos 44 (43) bomen zijn geplant voor de omgekomen slachtoffers van deze ramp. Bij deze herdenking was de belangstelling groot en waren ongeveer 400 mensen aanwezig. Na de officiŽle herdenking droeg Carel Boer van de (vrijwillige) brandweer ook een stuk voor dat niet officieel was bij deze 20e herdenking.

Bloemenzee

Krans van Aruba

Krans van Curacao

 
Het volk van IsraŽl.

Kransen Curacao en Aruba voor kranslegging

 

 

Herdenking Bijlmerramp 4 oktober 2011

 
De Bijlmerramp werd vandaag 4 Oktober 2011 voor de 19e keer herdacht. Er waren ongeveer 150 mensen aanwezig. Werd vorig jaar nog uit naam van Nederlandse Antillen een krans gelegd is nu die status veranderd en zag ik een krans van Aruba en een bloemstuk van Curacao. Ook zag ik een bloemstuk van het volk van IsraŽl en El-Al. Er volgden een paar toespraken waaronder Dominee Ruff. Het viel mij op dat men niet om 6 over half zeven een minuut stilte hield maar om half zeven. Daarna werden de bloemstukken en kransen gelegd. De media was in klein aantal aanwezig en zag ik geen grote camera,s meer en wil men er blijkbaar geen aandacht meer aan schenken. Of er nu wel of geen media aandacht is, gedenken blijven de Bijlmerslachtoffers en nabestaanden wel. Volgend jaar zal er misschien helemaal geen media aandacht meer zijn bij de boom die alles zag.

Krans Aruba

Bloemstuk Curacao

Het volk van IsraŽl

 
 
 
 
Herdenking Bijlmerramp 4 oktober 2010
 
De Bijlmerramp werd vandaag 4 Oktober 2010 voor de 18e keer herdacht. Er waren veel mensen aanwezig. Over het borstbeeld van Pa Sem heb ik niets gehoord. Jammer was wel dat het juist tijdens de herdenking het een beetje ging regenen maar gelukkig zette de regenbui niet echt door. De temperatuur was hoog te noemen voor de tijd van het jaar, net als in 1992 .Kastelenweer zo noemde men het in 1999 tijdens de Parlementaire Enquete. In de namiddag begon de lucht te betrekken en zag ik de bui al hangen. Burgemeester van de Laan was ook aanwezig en legde uit naam van de Gemeente Amsterdam een krans. Dit jaar is het de allerlaatste keer dat uit naam van de Nederlandse Antillen een krans werd gelegd. Om deze reden ziet u onderstaand een foto die ik heb gemaakt al is de foto een beetje te donker door de invallende duisternis. De Status van De Nederlandse Antillen veranderd op 10 oktober dit jaar. Volgend jaar zal dit dus anders zijn.

 

 
 
Foto Ed. Steur 04-10-2010

Herdenking Bijlmerramp 4 oktober 2009

 
De 17e herdenking van de Bijlmerramp (1992) dit jaar bij de boom die alles zag bleek het bronzen beeld van Pa Sem nog niet klaar te zijn. Ook dit jaar waren er weer veel mensen aanwezig om deze ramp te herdenken. Er werden voordrachten gehouden en werd er door kinderen gezongen. Na de twee minuten stilte legden nabestaanden een krans bij het monument. Daarna legden onder anderen burgemeester Job Cohen en wethouder Freek Ossel een krans namens de gemeente Amsterdam. Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet van Zuidoost hield een korte toespraak. Ook het kabinet van de gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen legde een krans. Waarschijnlijk is dit de laatste keer dat de gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen uit naam van de Antillen een krans zal leggen omdat de status in de Antillen komend jaar gaat veranderen. Daarom heb ik apart een foto van deze krans gemaakt. De kransen waren net gelegd en de vliegtuigen vlogen alweer boven onze hoofden. 

 

Foto: Ed. Steur 04-10-2009

Foto: Ed. Steur 04-10-2009

 

Herdenking Bijlmerramp 4 oktober 2008

 

De herdenking Bijlmerramp heeft op 4 oktober dit jaar weer plaatsgevonden. Dit jaar staat in het teken van de op 3 en 4 september overleden Pa Sem die kleine kinderen heeft gered en daardoor zelf zware brandwonden opliep. Een kunstenaar is bezig om een bronzen beeld van deze man te maken, maar dat kost veel geld en hoopt hij dat er genoeg geld daarvoor kan worden ingezameld. Tijdens de herdenking op 4 oktober 2007 werd op televisie bekend gemaakt dat er een Startverbod is geweest van dit toestel in New York voor het vertrok naar Amsterdam. De mensen die bij deze herdenking waren wisten echter toen nog van niets. EL-AL die op 6 oktober 2008 is verhuisd naar BelgiŽ is tot nu toe elk jaar bij de herdenking van deze vliegramp geweest, dat verdient ons respect en getuigt van grote betrokkenheid. Daarvoor dank ik alle betrokkenen.  E. Steur. 04 Okt 2008  

 

Herdenking Bijlmerramp 4 oktober 2007

Op donderdag 4 Oktober 2007 is het 15 jaar geleden dat de El-Al Boeing LY1862 in de Bijlmermeer neerstortte.

De eerste grote herdenking vond op 11 oktober 1992 plaats in de RAI in Amsterdam waarbij veel hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren, waaronder Prinses Juliana. Bij deze herdenking zong het Groot Mannenkoor uit Zwolle. Het Groot Mannenkoor uit Zwolle bestaat uit 64 leden.

De 15e herdenking is druk bezocht en prima verlopen met Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat die een toespraak hield en vele anderen die spraken zoals de stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet.  Het groot Mannenkoor uit Zwolle heeft prachtig gezongen en kreeg van veel mensen een compliment.  Na de herdenking kon men naar het CEC-gebouw voor een hapje en een drankje en kon men "Het Bijlmer Licht" aanschouwen in het Atrium dat kunstenaar Mark Hosking heeft gemaakt van geleende lampen en een afspiegeling is van de baan die het vliegtuig in 1992 maakte. Het ziet er prachtig uit. Zie foto.

De organisatie van het Groeiend Monument dat in handen is van Mw. Burleson met vele medewerkers hebben het prima gedaan. Ook de media die in grote getale aanwezig was verdienen een compliment zoals zij bij de herdenkingen 15 jaar lang aanwezig zijn geweest.

Ed. Steur.

 

Foto: Ed Steur

   
                                                                                           

Sculptuur olielampen gemaakt door Mark Hosking 

 
    

 

 

                  
Internet site: http://home.kpn.nl/steur196/index.html.
email: e.i.m.steur add planet.nl
 
Disclaimer

Ondanks alle aan de samenstelling van deze website bestede zorg, kan noch de redactie, noch de Webmaster (de uitgever) aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade, die zou kunnen voortvloeien uit enige fout, die in deze Website http://home.planet.nl/~steur196 voor zou kunnen komen of voor de gevolgen van het gebruik van deze site. Ook is zij niet aansprakelijk voor de gevolgen van het niet beschikbaar zijn van de site