Inleiding

De vraag “waar gaan we dit jaar naar toe?” is dit keer  niet moeilijk te beantwoorden. Na de Tour de France du Sud van vorig jaar, ligt het voor de hand dat we dit jaar een Tour de France du Nord gaan fietsen. De route daarvoor is ook niet moeilijk samen te stellen. Ik maak daarvoor, zoals meestal, gebruik van de routebeschrijvingen van de Europafietsers (zie de link op de pagina "Alle reizen"). Deze boekje zijn echt ideaal, omdat ze een beschrijving geven van de route, maar ook informatie over de streek en de plaatsen waar je langs komt. Ook informatie over de aanwezigheid van winkels, overnachtingsadressen etc. is natuurlijk erg nuttig.

De bedoeling is om over de LF-1, de Noordzeeroute, tot 20 km voor Boulogne sur Mer te rijden. Daar stappen we dan over op de Groene Valleienroute, langs de Belgisch-Franse grens. Die volgen we tot Romagne s/s Montfaucon, dat is waar deze route de route naar Santiago, Langs Oude Wegen, kruist. Deze route rijden we vervolgens tot Nevers. Daar gaan we langs de Loire weer naar het westen via delen van de Loire Kastelenroute. Iets voorbij Saumur pakken we dan de NormandiŽroute op naar Boulogne. Dit boekje heet van Ansjovis naar Anjou, maar voor ons geldt de omgekeerde volgorde. Bij Boulogne komen we dan weer op de LF-1 die we tot huis weer kunnen volgen. Bij elkaar moet het zo’n 2500 km. zijn.

De route is weergegeven op onderstaand kaartje.

routekaartje

Toch loopt het allemaal wat anders, dan we aanvankelijk denken. Op 4 januari van dit jaar breek ik namelijk mijn heup. Hoewel het niet het eerste is waar je dan aan denkt, vragen we ons toch vrij snel af of de fietsvakantie wel door kan gaan. Gelukkig (als je dat mag zeggen in zo’n geval) is het nog ruim zes maanden voor we vertrekken en je kunt beter midden in de winter thuis zitten, dan in de zomermaanden. Toch merken we al snel dat het herstel goed verloopt en naar het zich laat aanzien, moet een fietsvakantie tot de mogelijkheden behoren.

Half maart begin ik voorzichtig weer te werken en vanaf half april fiets ik ook weer dagelijks naar school. Dat gaat op zichzelf prima alleen blijft het moeilijk om op te stappen op de manier die ik gewend ben. Ook het lopen gaat steeds beter. Ik doe daarom de oefeningen van de fysiotherapie maar erg braaf en serieus. Begin juli weten we ook echt zeker dat het gaat lukken, maar het is duidelijk dat het lang duurt, voordat je helemaal gerevalideerd bent, na een gebroken heup.