Vrijdag 16 juli

Nadat ik woensdag voor het laatst gewerkt heb, hebben we gisteren alles ingepakt. Dat is niet meer erg ingewikkeld, want na een paar jaar fietsvakanties gedaan te hebben, weten we wel wat er mee moet. Toch lijkt het wel of het ieder jaar een beetje meer wordt, maar alles past nog goed in de tassen.

Gisteravond was het nog even spannend, want toen we de fietsen hadden opgeladen, moest ik proberen of ik wel op de fiets kon stappen: nee dus. Met een opstapje lukte het wel, maar zonder ging het echt niet. Ook de fiets schuin houden was niet genoeg. Na enig proberen bleek toen, dan ik meer naar voren moest gaan staan en m’n been op een bepaalde manier moest buigen, dan lukte het eigenlijk wel vrij goed. Als ik dan ook nog de fiets schuin hield, ging het zelf vrij makkelijk. Gelukkig maar, want een opstapje meenemen is natuurlijk niet mogelijk.

Het is bewolkt als we om kwart over acht starten en op de Groeneweg voelen we zelfs een paar spetjes, maar regenen doet het niet. We willen de LF-1, de Noordzeeroute, oppikken bij de pont in Maassluis. Die ligt min of meer op ons te wachten als we aankomen, want als we net aan boord zijn, vertrekt de pont. Het rijdt lekker vlot, al hebben we de wind wat tegen en om half tien zijn we al in Brielle. Dat is om die tijd nog uitgestorven. Alleen de “Hoofdwacht”, een groot café met terras in het centrum, is al open. Daar nemen we dan ook een lekker kopje koffie.

brielle goeree

Als we Brielle achter ons hebben gelaten, merken we echt dat we de wind tegen hebben, want we komen steeds meer in open land, al slingert de route ook wel vrij veel langs beschutte weggetjes. Bij de brug over het Haringvliet is de wind natuurlijk wel hard. We filmen even bij de sluizen die open staan, zodat er water uit het Haringvliet de zee in kan stromen.

Op Goeree Overflakkee halen we een paar boodschappen in Goedereede, waarna we lunchen op een bankje, lekker uit de wind. Daarna volgt de Brouwersdam over de Grevelingen, waar we weer even flink door moeten trappen. Via Ellemeet en Noordwelle, waar we al eens hebben gekampeerd op de terugweg uit Zuid Frankrijk, komen we in Burgh Haamstede. Hoewel het vrij vroeg is, besluiten hier te blijven, terwijl we gedacht hadden wat verder te komen. Als Mieke een paar boodschappen haalt in de supermarkt, kom ik aan de praat met een inwoner van Burgh. Ik vraag of er een leuke, rustige camping in de buurt is en hij wijst ons naar een camping achter een huis, op nog geen 500 meter van het centrum. Het is er heel leuk en rustig en we krijgen een mooie plek aangewezen.

Gelukkig is het op- en afstappen vrij makkelijk gegaan, al maak ik gebruik van een stoepje of bankje als dat in de buurt is. Het fietsen zelf gaat ook prima.

We eten de meegenomen nasi en krijgen daarbij bezoek van een jonge merel, die tot vlak bij ons komt en kennelijk al gewend is, eten van campinggasten te krijgen. Na het eten rijden we nog even naar het dorp, waar we op een terras een kopje koffie drinken.

camping burgh haamstede campingmerel

Het wordt al vrij snel fris bij de tent, dus we zitten als snel binnen. We drinken een wijntje en we lezen wat. Daarna gaan we snel slapen. We worden een keer wakker van een dorsmachine die in de verte aan het werk is, maar verder slapen we prima.


overzicht | zaterdag 17 juli

.