Zaterdag 17 juli

Om half acht loopt de wekker af en horen we een paar spetters. Daar hebben we niet echt op gerekend. Tijdens het wassen en opruimen gaat het harder regenen en we moeten de tent dicht doen. Het is wel even wennen, om direct de eerste keer met regen op te ruimen. Ik zit dan ook behoorlijk te klunzen, maar natuurlijk lukt het ook wel weer. We doen de regenjacks aan bij het verder opruimen en als we gaan fietsen (het is dan al wel half tien) doen we ook de regenbroek aan. We zijn het dorp nog nauwelijks uit of het wordt (gelukkig) al droog en voordat we de Oosterscheldedam oprijden, doen we de regenkleding dan ook weer uit. Het blijft verder ook de hele dag droog.

Op de Oosterscheldedam en daarna ook op Walcheren, hebben we de wind fors tegen. We komen maar langzaam vooruit, met zo’n 12 km / u. Vlak voordat we Walcheren oprijden, drinken we koffie in een strandtent. Die is net een week open. We nemen er een stuk appeltaart bij, want we vinden dat we dat wel verdiend hebben. 

oosterscheldedam koffie met appeltaart

Bij Vrouwenpolder raken we de LF-1 kwijt, omdat er een wegomlegging is. We kiezen nu voor de kortste route naar Middelburg, langs de Provinciale weg. Dat gaat lekker vlot. Ook van Middelburg naar Vlissingen gaat het snel langs het kanaal. Bij het station kopen we kaartjes voor de Fast Ferry naar Breskens, die ook al weer klaar ligt. Het is prachtig weer als we de Westerschelde oversteken en het uitzicht is ook heel mooi. We zitten een poosje buiten en daarna ook nog even rustig binnen.

westerschelde

Eenmaal in Zeeuws Vlaanderen, eten we op een bankje op de dijk, met uitzicht op de haven waar het veer aankomt. Ook daarna hebben we de wind natuurlijk weer flink tegen, vooral omdat we bovenop de dijk moeten rijden. Bij een restaurant nemen we een glas ice-tea, want we krijgen er dorst van. In Sluis halen we een paar boodschappen en raken we aan de praat met een paar ligfietsers. Ook zij volgen de LF-1 en zij blijven hier in Sluis op de camping. Wij vinden het ook wel genoeg voor vandaag . Het is een leuke, gezellige camping met ruime plekken. Als we de tent opzetten is hij nog kletsnat, maar in de zon droogt het snel en staat hij eigenlijk te strak.

We gaan eten in Sluis, waar we een gezellig pizza-restaurant vinden. Zelf neem ik lasagne.

We kunnen nog even in de zon zitten en pas om elf uur gaan we, als laatste fietsers, slapen.

vrijdag 16 juli | overzicht | zondag 18 juli