Maandag 19 juli

We zijn al om kwart over zeven wakker, omdat de zon lekker in de tent schijnt. We ontbijten en we pakken de boel in. We rijden eerst even naar Diksmuide om brood en fruit te halen, dan hoeven we niet meer naar een winkel te zoeken. We rijden een flink stuk langs de IJzer en we zien ook de eerste heuvels opdoemen. Ook ontmoeten we regelmatig stellen van de camping, want iedereen volgt dezelfde route. Aanvankelijk is het nog niet warm, maar het wordt allengs beter.

In Oost Cappel gaan we Frankrijk in en ook daar is de route prima aangegeven. Ik hoef de GPS nog nauwelijks te gebruiken, dus dat spaart batterijen. We besluiten te lunchen in Wormhout, op de trap van een muziekkiosk. Ook andere stellen arriveren hier en besluiten eveneens te lunchen, maar zij gebruiken een paar banken aan de overkant. Ook de ligfietsers, die Sjoerd en Famke blijken te heten, stoppen hier. We delen samen 6 wc-rollen, want kleinere verpakkingen zijn niet te krijgen. Mieke haalt bij de 88 een paar boodschappen voor vanavond en we smeren ons voor de tweede keer in met zonnebrandolie.

muziektent wormhout

De route gaat door een agrarisch gebied, waar onder andere vlas wordt verbouwd. Er komen nu ook twee echte heuvels voor Watten. We zien Sjoerd en Famke ook bij de oude abdij van Watten, net voordat we een steile afdaling doen naar het dorp. Eigenlijk willen we nog verder, maar het is nu warm en er volgt volgens het boekje een helling van anderhalve kilometer. Die moet maar tot morgen wachten.

vlas abdij watten

Op de camping krijgen we samen een plek. We drinken eerst fris en koffie in de schaduw, voordat we gaan opzetten en voor we het weten is het zeven uur. We koken macaroni met ham en saus. Daarna natuurlijk nog een keer koffie. We kletsen gezellig tot kwart over tien. Dan gaan we de tent in, waar we nog een wijntje drinken, voordat we plat gaan.


zondag 18 juli | overzicht | dinsdag 20 juli