Dinsdag 20 juli

Als we opstaan merkt Mieke dat ze gebeten is door mieren of andere bijt-beestjes. Het is nog een beetje heiig als we vertrekken, maar het is al wel behoorlijk warm.
We passeren “Le Blockhaus” een oorlogsmuseum, maar het is nog vroeg en het museum is gesloten. We rijden dus maar door. De hellingen die we krijgen gaan goed, al is de tweede naar Mont Dauphin wel lang en warm. We kunnen niet snel afdalen, omdat de weg daar erg slecht is. Koffie drinken we op een leuk terrasje in Clerques.

koffie in clerques

Na enige tijd komt nu de afslag naar de Groene Valleienroute, zodat we de LF-1 verlaten. We missen hier even de juiste route, maar twee vriendelijke heren, wijzen ons hoe we snel weer op de goede weg komen. In Henneveux zien we een leuk plekje in de schaduw, waar we in het gras gaan zitten. Dat is niet zo slim, want er ligt veel hars, die direct overal aan zit. Hier komt een van de stellen die we eerder ontmoetten ook langs. De meeste anderen zijn doorgereden naar Boulogne, het eindpunt van de LF-1.

In Dèsvres rijden we langs het faiencemuseum, met een opvallende architectuur. Na een korte afdaling volgt dan een flinke en warme klim. Er zitten honderden dondervliegjes op je lijf. Daarna nog een flink stuk, meest naar beneden. We volgen hier het riviertje de Course tot Montreuil sur Mer. Dat ligt al lang niet meer aan zee en heeft er ook geen verbinding meer mee, maar vroeger was er druk scheepvaartverkeer over de Canche naar zee. De camping bevindt zich vlak bij de oude haven en we moeten ook door een poort in de oude stadsmuur naar onze campingplek.

course faiencemuseum


We moeten onze planning voor de komende dagen wat aanpassen, omdat er lang niet overal campings zijn en door de wind op de eerste trajecten, zijn we wat achterop geraakt. We bellen Matthijs even, omdat we benieuwd zijn hoe de reparatie van zijn auto is afgelopen. Dat is gelukkig goed gegaan en ook de keuken is gearriveerd. Die kan dus op tijd geplaatst worden. We eten cassoulet uit blik (smaakt eigenlijk niet echt lekker) met een ijsje na. De batterijen van de GPS mag ik opladen bij de overbuurman en ik heb een uitgebreid praatje met hem.

montreuil sur mer

maandag 19 juli | overzicht | woensdag 21 juli