Donderdag 22 juli

We verwachten saai weer, want vannacht zagen we dat het mistig was. De wekker staat daarom op acht uur. Het valt alles mee, maar we zijn pas om kwart voor tien weg. We stoppen even bij de supermarkt, waar we meteen de dikke shirts uitdoen en even later wisselen ook de regenjacks voor de anoraks. Ook moeten we ons insmeren want de zon schijnt nu volop.

We hebben de wind lekker mee. Eerst is het licht glooiend, later wordt het vrij vlak, ook wel lekker. In Arras stoppen we om een appeltje te eten, bij een bankje aan de Scarpe. We hebben de afslag naar het centrum gemist en we hebben ook geen zin om terug te gaan. We rijden nu een flink stuk langs de rivier en we lunchen bij een aantal moerasvijvers waar karpervissers proberen een vis aan de haak te slaan. De route is leuk over kleine fietspaadjes langs allerlei (vis)meertjes.


pont du gy arras aan de scarpe


In Arleux doen we een paar boodschappen en dan gaan we op zoek naar een camping. Volgens het boekje is er in ieder dorp hier een camping, maar dat klopt toch niet helemaal. In Fléchain, waar we willen stoppen, zijn alleen terreinen met vaste plaatsen, caravans en hutjes voornamelijk van mensen die hier komen om te vissen. Op een camping waar we wel mogen staan, is alleen een koude douche. Dan rijden we, tegen onze principes in, maar 3 km. terug naar Aubigny-le-Bac. Daar krijgen we een aardige plek op een grote camping. We nemen stroom en krijgen een adapter mee, zodat we de batterijen kunnen opladen. Mieke hangt eerst de was op, die we nog vochtig hebben meegenomen. We eten Riz à la Cantonais en we zitten daarna voor de tent tot we naar bed gaan.


drinken camping aubignywoensdag 21 juli | overzicht | vrijdag 23 juli