Vrijdag 23 juli

We worden wakker met een beetje onweer en we blijven dan ook een poosje liggen. We ruimen op in de regen, we breken de tent af en doen de spullen op de fiets. Dan is het droog. We doen het shirt met lange mouwen aan met een fleecevest.

canal de la sensee monument wo I


Ondanks een vochtig begin blijft het verder de hele dag droog en de zon schijnt geregeld. Het is een mooie en afwisselende route. We volgen eerst nog een stuk het jaagpad langs het Canal de la Sensée, daarna rijden we over rustige weggetjes door een heggenlandschap. We drinken koffie in een café en we lunchen op een leuke plek in Haussy. In alle dorpen zie je hier monumenten ter herinnering aan de gevallenen in de Eerste Wereldoorlog. Ze zijn niet allemaal even mooi.

Het is wel meer stijgen dan dalen, met soms een pittige klim. We doen boodschappen in Avesnes sur l’Helpe. We zijn dan de camping in Grand Fayt al voorbij, maar dat was ook een dorp van niks en we hadden nog geen boodschappen kunnen halen. In Grand Fayt maak ik wel een foto van een zogenaamde danspaal, waarover een stukje in het boekje staat.

koeien danspaal grand fayt
 

Acht kilometer verderop ligt Sémeries, waar een aardige camping is. Deze camping is, wat meer dan veel andere hier in het noorden van Frankrijk, ingesteld op passanten. Het is nog steeds mooi weer, maar als de tent net staat, wordt het snel heel donker en het gaat erg hard waaien. We krijgen het aanbod om te schuilen in de bibliotheek van de camping, maar we blijven liever bij de tent. We werken snel alle spullen naar binnen, maar de bui valt uiteindelijk erg mee.

Na de bui douchen we eerst en daarna maken we couscous met worstjes en boontjes. Dat smaakt altijd lekker. Ik bel Riet voor het verjaardag en daarna lezen we nog een poos in de tent.

donderdag 22 juli | overzicht | zaterdag 24 juli