Zondag 25 juli

We hoeven niet al te vroeg op, dus we zetten de wekker op acht uur. Ik haal de batterijen op bij de receptie. We hebben goed geslapen, want het was hier heerlijk rustig en donker. Het is een beetje grijs en we doen opnieuw de shirts met lange mouwen aan. Het gaat weer behoorlijk op en af. We nemen een kleine omweg, waarbij we ook een helling krijgen met twee pijltjes, omdat de route uit het boekje over een nogal slechte weg gaat. We moeten inderdaad een klein stukje lopen, maar verder rijdt het prima.

We maken zelf koffie in een mooi bushok in Puiseux, want we komen geen enkel café tegen dat open is. We steken de weg over, die uit Charleville Mézières naar Châlons gaat. We hebben hier vaak met de caravan gereden, maar op de fiets is het eigenlijk toch leuker.
In Tourteron eten we op een mooie picknickplaats en bij Neuville Day volgen we een paar kilometer het Canal des Ardennes. Het spettert nu zelfs even, want het blijft bewolkt.

bushok puisseaux lunchplek canal des ardennes sluis


In Voncq is een panoramaplek, waar je uitkijkt over het dal van de Aisne. Die rivier volgen we nu ook een stuk, maar de weg gaat toch nog behoorlijk op en af.

In Vouziers kost het nog even moeite om een hotel te vinden, want als we door het stadje rijden, zien we niets, hoewel er volgens het boekje wel een hotel moet zijn. Ik bel even naar het hotel, dat net iets buiten de stad ligt. We rijden in de aangegeven richting en denken toch fout te zitten. Dan maar weer terug naar de stad. Even vragen en ja hoor, we hadden nog 250 meter door moeten rijden.

dal aisne

Ze hebben wel een kamer, maar we kunnen er vanavond niet eten, want op zondagavond is het restaurant gesloten. We douchen en kleden ons om en als het tijd is om te eten, gaan we met de fiets naar de stad. We zien al snel een leuk restaurant, dus eigenlijk hadden we net zo goed kunnen gaan lopen. We zijn niet de enige gasten uit het hotel die hier eten. De eigenaar van het restaurant herkent ons, want hij heeft gezien dat we vanmiddag bij hem voor de deur hebben gebeld naar het hotel. Het eten is geweldig. We krijgen eerst een salade met kippenlevertjes. Het hoofdgerecht bestaat uit eendenpoot. Daarbij een stukje aardappeltaart en heel fijn gesneden courgette in bechamelsaus. Het dessert is pruneaux d’Agen. We raken in gesprek met een Rotterdammer, die voor zijn neef hijswerken controleert bij de bouw van windmolens. Hij spreekt weinig Frans meer redt zich prima. Hij wilde bijvoorbeeld hetzelfde dessert als wij.

Het is vrij warm op onze kamer, maar we gaan toch maar snel naar bed.

argonne hotel diner vouziers


zaterdag 24 juli | overzicht | maandag 26 juli