Maandag 26 juli

Het is de hele nacht erg warm gebleven. We ontbijten flink, zodat we er de hele ochtend tegen kunnen. Precies als we wegrijden begint het een beetje te spetteren. We rijden eerste even naar LeClerc, die vlak bij het hotel zit. We willen kijken of er een extra shirt met lange mouwen is, maar dat hebben ze niet. Wel prikblikjes gas voor 75 cent. We vinden snel de route weer, maar na een half uur houdt het op met zachtjes regenen. We doen de regenkleding aan, dat wil zeggen het regenjack en de rainlegs. We rijden nu door tot Romagne s/s Montfaucon, waar de 'Groene Valleienroute' de route 'Langs Oude Wegen' kruist. De laatste route gaan we nu volgen tot Nevers aan de Loire.

romagne s/s montfaucon

We lunchen opnieuw in een bushokje, hoewel het net even droog is. Als we verder gaan begint het precies weer te regenen en nu ook gewoon hard. We besluiten toch maar door te rijden. De bui duurt zo’n drie kwartier en dan wordt het in het westen ook wat lichter.
Om half vier zijn we in Varennes en we moeten nu kiezen of we een hotel zoeken, of toch naar de camping gaan. Omdat het wat lichter wordt en ook omdat er voor morgen droog weer is voorspeld, gaan we toch maar naar de camping.

We zetten de tent op met de tarp eraan, dan blijft het meestal droog is onze ervaring. Dat is ook nu het geval, want het wordt steeds zonniger. We krijgen koffie aangeboden van de buurman. Hij staat hier met zijn caravan en heeft twee kleinzoons op bezoek. Die blijven twee weken, want dan krijgen hun ouders pas vakantie. De jongens mogen dus met opa op vakantie. Het is toch een hele opgave voor opa om in z’n eentje twee weken de jongens te moeten bezig houden, want er zijn maar weinig leeftijdgenoten op de camping.


camping varennes

Na het douchen zitten we nog een poos heerlijk in de zon. We eten tortellini met sla. ’s Avonds kunnen we niet heel lang buiten zitten, dus drinken we binnen een glaasje wijn.


zondag 25 juli | overzicht | dinsdag 27 juli