Donderdag 29 juli

Er is opnieuw grijs weer voorspeld en voordat we opstaan regent het heel even. Als we inpakken is het gelukkig droog. We hebben nog een paar ‘pains au chocolat’, die we als ontbijt gebruiken. De route naar Troyes is heel aardig met een paar klimmen erin. Ik zet in de stad de GPS even aan, want dan is het eenvoudig om de route te volgen. Midden in het centrum, in de Rue de la Republique drinken we koffie. Er is een gezellig plein met een leuk terras en een draaimolen voor de deur. Het plein is omgeven door mooie gebouwen en vakwerkhuizen.

troyes

Na Troyes verandert het landschap. De landbouwgebieden worden kleiner er is meer bos, we komen meer dorpjes tegen en de wegen zijn niet kaarsrecht.

In St. Jean de Bonneval is een mooie plek met banken, waar we eten. Daarna is het niet ver meer naar Ervy le Châtel. Van het ‘bedrijvige centrumplaatsje’, zoals het in het boekje wordt beschreven, merken we niet veel, maar de camping is mooi. We zijn er al om drie uur en er staan dan nog maar twee tenten. Langzamerhand komen er nog wel een aantal gasten en uiteindelijk zijn er toch wel twaalf plaatsen bezet. We kijken even rond in het plaatsje en we gaan naar de supermarkt, waar ze een diepvriesmaaltijd met Baskische kip hebben. Dat lijkt lekker, dus we nemen twee zakken mee, met een zak sla. Het smaakt gelukkig zoals we hoopten en het gaat dan ook schoon op.

markthal ervy le chatel camping ervy le chatel

We hebben nog een leuk praatje met een paar Nederlandse kampeerders. Hij is met z’n vriendin, maar hij heeft hiervoor een paar weken gefietst en eigenlijk is hij ook nu nog jaloers op ons.
Uiteindelijk viel het weer ook vandaag weer erg mee, want het was de hele dag droog.

woensdag 28 juli | overzicht | vrijdag 30 juli