Vrijdag 30 juli

Het is vandaag erg mooi weer. We weten al dat we vandaag beginnen met een flinke klim naar het dorp, maar ’s morgens valt dat altijd mee. Ook daarna is de route naar Auxerre behoorlijk heuvelachtig, maar wel erg mooi. We drinken koffie in Ligny le Châtel en we lunchen na een forse klim in Bligny le Carreau. Vlak daarvoor passeert ons een busje met caravan en het valt me op dat er aan de caravan een vlaggetje van de Jacobsstichting hangt. Op de lunchplek, mooi met banken en bomen, staat de caravan ook al. In het busje rijden de begeleiders van een zevental fietsers die onderweg zijn naar Santiago de Compostela. Ze bieden ons direct een glas koele jus d’orange aan. Als de fietsers arriveren zeg ik dat je toch eigenlijk je eigen bagage moet meenemen naar Santiago, maar daar gaan ze maar niet op in. Ze vertellen dat ze maar vier weken tijd hebben, zodat er vrij grote dagafstanden zijn gepland. Dan is het natuurlijk wel lekker als je bagage wordt vervoerd en als je eten klaar staat. Als wij weer vertrekken zijn zij ook bijna klaar, maar we zien ze toch niet meer terug.

auxerre

We stoppen even op de brug in Auxerre, waar je een prachtig uitzicht hebt op de kerk. Natuurlijk moet ik even foto’s en film maken. We halen direct een paar boodschappen bij de supermarkt en dat blijkt achteraf verstandig geweest te zijn, want we komen verder geen winkel meer tegen.

We volgen nu de Yonne en het Canal du Nivernais tot Le Saussois (= Merry sur Yonne), alles bij elkaar een afstand van 84 kilometer. De camping hier is leuk, maar er is vrijwel niemand. Er is een nieuwe tennisbaan, waar de burgemeester van het dorp een balletje slaat. Er staat een caravan waar later een moeder en dochter komen en er komen na ons nog twee stellen met een tent. Toch is het hier wel een toeristische streek.


yonne camping merry s yonne


Mieke maakt de rits van de hoofdingang van de tent vast. We vertrouwen het niet meer, want hij is nu al een paar keer spontaan open gegaan vanaf de bovenkant en dan is het erg lastig om hem weer vast te maken. Vanaf nu moeten we dus de kleine ingang maar gebruiken.


donderdag 29 juli | overzicht | zaterdag 31 juli