Zaterdag 31 juli

We staan op met zon en zelfs de tent is droog. We volgen nog het canal du Nivernais tot Châtel Sensoir, waarbij we langs de Rocher Saussois komen. Daar oefenen altijd mensen om met touwen en dergelijke de rots te beklimmen. Het fietspad langs de rivier is natuurlijk heerlijk vlak.

rocher saussois chatel sensoir

Dan slaan we af naar Vézelay. Dat zie je al van ver prachtig liggen boven op een heuvel. We parkeren de fietsen en lopen door het stadje naar de beroemde kathedraal, waar de pelgrims naar Santiago zich eeuwenlang verzamelden. Ook nu komen er nog veel pelgrims langs, onderweg naar Spanje. Op een terrasje drinken we een kop koffie en kijken we naar alle voorbijkomende toeristen.


vezelay a vezelay b


vezelay madeleine

In Bazoches kunnen we lekker in de schaduw lunchen.
De route in dit deel van de Morvan is echt prachtig en met dit weer is het puur genieten. Dan neem je een paar hellingen wel voor lief en we strijken een keer neer op een terras in Corbigny voor een koele panachée. Hier halen we ook meteen een paar boodschappen.

morvan

Drie kilometer verder is een aardige camping. De eigenaar blijkt een Nederlander te zijn en ook de meeste campinggasten zijn Nederlands. Het doet er gezellig aan.
We eten pasta carbonara aan een tafeltje met stoeltjes van de camping. Dat zit ook wel weer eens lekker, hoewel onze eigen stoeltjes ook prima voldoen en in mijn geval veel extra oefeningen bieden voor het soepel maken van de heup. We kunnen buiten zitten tot we gaan slapen. Zo hoort een fietsvakantie te zijn.

vrijdag 30 juli | overzicht | zondag 1 augustus