Zondag 1 augustus

We starten om 09.00 uur, nadat we het bestelde brood hebben afgehaald. Het is al weer de laatste dag op de route Langs Oude Wegen, want we hopen vandaag in Nevers aan te komen. Het eerste deel van de route gaat langs een rustige D-weg. Dat rijdt lekker vlot. In Moussy is een brocantemarkt en we zien dat er ook een koffie-kraam is. We raken er aan de praat met een Nederlands echtpaar dat in de buurt een tweede huis heeft. Ze hebben het er erg naar hun zin.

In Prémery drinken we nog een keer koffie. Hier zijn we ook vaak langs gekomen met de caravan op de route tussen Nevers en Auxerre, maar gelukkig volgt de fietsroute allemaal leuke kleine weggetjes. Dat betekent natuurlijk wel dat er wat meer heuvels in zitten, maar het is ook heel mooi. In Nolay lunchen we op een kruispunt, waar we in de schaduw kunnen zitten. De zon schijnt weliswaar, maar de lucht ziet er ook wel wat dreigend uit. Als we om kwart over drie in Nevers aankomen, twijfelen we dan ook of we naar de camping zullen gaan. Als we zien dat een hotelkamer in het Mercurehotel meer dan honderd Euro kost, is de keus snel gemaakt. strorollen

We hebben al eerder met onze tent op deze camping gestaan. Toen begonnen we hier aan een tocht naar de bron van de Loire, de Middellandse Zee en via de Groene Weg terug naar huis. Als we de tent hebben opgezet, kijken we naar een echtpaar dat wat worstelt met het opzetten van hun tent, omdat de plekken niet erg vlak zijn. Ze verplaatsen de tent een paar keer. Als ze net een plek hebben gevonden komt er een grote groep Duitse gezinnen met kano´s aan, die 15 tenten neerzetten. De tent van het echtpaar wordt volledig ingebouwd door deze groep. Als we goed kijken blijkt het Tineke Wetsteijn met haar man te zijn. Dat is wel erg toevallig, want we zijn hen in een eerder jaar ook al eens tegengekomen op La Taillade. Als we gedoucht hebben drinken we bij hen een glaasje rosé.

nevers camping

Om zeven uur gaan we naar de stad, waar we op een van de pleinen Charolais biefstuk met frites eten, want het is per slot van rekening zondag. Het is niet een echt zondags diner, dus we spreken af dat we deze week nog maar een keer gaan eten.
Terug op de camping zitten we nog een poosje voor de tent tot we naar bed gaan, want de temperatuur is prima. ´s Nachts regent het heel even en in de verte horen we ook onweer, maar dat blijft ver weg.

zaterdag 31 juli | overzicht | maandag 2 augustus