Maandag 2 augustus

De eerste Loire etappe begint met een venijnig klimmetje als we de stad uitgaan. Daarna rijden we naar de Pont Canal, waar het Canal Lateral à la Loire over de rivier de Allier gaat. We zijn er al eens geweest van uit Les Fourneaux, maar toch maken we nog een paar foto´s en een filmpje.

pont canal allier bart filmt op pont canal bruggetje cuffy


De route gaat verder langs Le Bec d`Allier en via de dijk, een aantal kleine weggetjes en een hoge brug naar Cuffy. In Marseilles-les-Aubigny drinken we koffie op een terrasje bij de grote binnenhaven. We nemen er een eclair bij, hoewel we vanmorgen als ontbijt al een flink stuk flan hebben gegeten.


Het weer is prima en de wind is zwak. Volgens het boekje zou de route nu over een grindpad gaan, maar er ligt inmiddels een prachtig geasfalteerd fietspad, dat deel uitmaakt van de grote route “La Loire à Vélo”. Het is net klaar, want de verf van de pijlen op het wegdek is nog nat. Dit pad loopt, met een kleine onderbreking bij een zandgroeve, door tot La Charité, waardoor we de oorspronkelijke route laten voor wat hij is.
Wat verderop wordt het asfalt vervangen door gravel, met soms een paar kuilen, maar het rijdt nog steeds lekker door.

loire a velo st thibault camping


We zijn dan ook al om drie uur in St. Thibault. Bij de receptie van de camping staat dat de receptie pas om vier uur bezet is. Precies als we terug willen gaan naar het dorp komt er iemand aan met twee Nederlanders die ook een plekje zoeken. We mogen direct een plekje zoeken en kunnen dan later wel inschrijven.

Na het opzetten gaan we naar de supermarkt voor tortellini e.d. Om negen uur valt er een bui van vijf minuten, maar het is daarna wel te fris om buiten te zitten. We installeren ons dus maar in de tent om nog een poosje te lezen.

zondag 1 augustus | overzicht | dinsdag 3 augustus