Dinsdag 3 augustus

We staan wat eerder op en zijn dan ook al vroeg weg. Al snel vinden we het te fris en te mistig en halen we de dikke jacks te voorschijn. Na drieënhalve kilometer blijken we ook een bordje van de route gemist te hebben, want het pad waar we op rijden wordt wel erg hobbelig. Als we richting (auto)weg rijden, zien we al snel het fietspad langs het kanaal naar Cosne. Dat pad kunnen we volgen tot de kerncentrale bij Beaulieu, waar we vlak langs de koeltorens rijden.

koeltorens briare ornament eiffel pont canal briare

Na Beaulieu volgen we een rustige D-weg tot Châtillon. We lunchen bij Briare, vlak bij de Pont Canal, waar veel toeristen zijn. We kijken er even rustig rond en zien ondermeer de ornamenten, lantarenpalen en dergelijke die ontworpen zijn door Gustave Eiffel.

gien

Na Gien kunnen we al snel weer op een mooi fietspad over de dijk naar Sully. De camping daar is opgeheven, maar twee kilometer verder, in St. Père is er wel één. We halen eerst even boodschappen. Na enig zoeken vinden we een leuke plek met picknicktafel en met uitzicht op de Loire.

st père camping sully

Na het eten lopen we een stukje langs de rivier en over de camping. We verbazen ons over het kleine aantal toiletten op een toch behoorlijk grote camping. De temperatuur is prima, dus we lezen buiten tot we naar bed gaan. Precies op dat moment komt er nog iemand met de auto aan. Met de autolichten aan en veel kabaal, wordt de tent opgezet. Daarna blijven ze nog hard kletsen, totdat ik zonder een woord Frans zeg, dat ze nu echt hun kop moeten houden.

maandag 2 augustus | overzicht | woensdag 4 augustus