Donderdag 5 augustus

Opnieuw is de tent nat, van vijf minuten regen gisteravond en vanochtend. Het is wel goed weer als we opstaan. Op de brug maak ik even een nieuwe foto van Beaugengy van die van gisteravond is niet gelukt.

beaugency beaugency brug


We volgen vandaag een leuke route, afwisselend met zo nu en dan een helling, maar meest vlak. Het gaat een groot stuk over de dijk tot voor Blois. Daar halen we een broodje en we drinken koffie met zicht op de brug. De wind is minder dan gisteren en ook niet pal tegen, dus we rijden vlot door.
Na Blois gaat de route parallel aan een drukke N-weg, door heel veel dorpjes met veel afwisseling. Op een leuk pleintje met bankjes lunchen we door de ham-kaas quiches even op te warmen. Dat is nog lekkerder dan koud. Daarna rijden we door tot Vouvray, waar een leuke camping is. Om zeven uur krijgen we een glas wijn (Vouvray) aangeboden van het stadbestuur. Het is een gezellige bijeenkomst.

blois vouvray camping

Daarna gaan we uit eten, want dat hebben we onszelf zondag beloofd. Het voorgerecht is heel lekker: terrine de campagne in een potje geconfituurde uien. Daarna eten we parfait van eend met honingsaus. Dit is in een rondje gelegd met aardappelpuree er op en champignons erbij. Mieke neemt als dessert soufflé met grand marnier en ik kies voor tiramisu met rode vruchten. Een perfect diner met een halve fles Vouvray. We zitten buiten tot we naar bed gaan.

woensdag 4 augustus | overzicht | vrijdag 6 augustus