Vrijdag 6 augustus


tours kathedraal We hebben prima geslapen, want het was heerlijk rustig, de temperatuur was goed en het was lekker donker. We staan al snel in de zon, dus daar maken we bij het ontbijt gebruik van. Om kwart over negen zijn we weg en we krijgen direct wat klimwerk voor de kiezen op de weg naar Rocheboron.  Daarna volgt er een steile afdaling. Nu nog een keer omhoog, voordat  we kunnen afdalen naar Tours. Ik zet de GPS weer aan, want dat bevalt goed in de steden.
Op de brug over de Loire stoppen we even om een paar foto’s en een filmpje te maken. Over dezelfde hangbrug zijn we in 2005 Tours binnen gereden op weg naar Santiago de Compostela.Als ik sta te filmen  stopt er een meisje op de fiets dat vraagt waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan. Ze is erg enthousiast en vertelt dat ze zelf over drie weken gaat fietsen in China. Ook nodigt ze ons uit bij haar te logeren als we in Tours willen blijven. We hebben een leuk gesprek met haar, maar we maken geen gebruik van het aanbod, want we willen vandaag nog een stuk verder.

Na Tours is het een heel stuk vlak over de dijk langs de rivier. We passeren het kasteel van Villandry waar drommen toeristen voor veel drukte zorgen. Op het fietspad hebben we er natuurlijk geen last van. Op dit traject komen we heel wat fietsers tegen, vaak met huurfietsen. Bij Huismes, bij de samenloop van de Indre met de Loire, verlaten we de rivier en gaan we na een helling richting Chinon. Daar doen we eerst maar even boodschappen bij LeClerc.

chinon

Daar zijn we later blij mee, want we dalen nu enorm af om de stad heen naar de brug over de rivier de Vienne. Vlak bij de brug is ook de camping, een leuk echt toeristisch terrein. Om half zes gaan we nog even naar het stadje, dat Middeleeuws is en zich voorbereidt op een grote Middeleeuwse markt / braderie, die morgen gehouden wordt.
Na het eten zitten we nog een hele poos bij de tent, totdat we gaan slapen.

donderdag 5 augustus | overzicht | zaterdag 7 augustus