Zaterdag 7 augustus

Het is een beetje bewolkt als we opstaan. Vandaag rijden we de laatste Loire etappe. Het eerste stuk tot Fontevraud l’Abbaye is vervelend op en af met een steile helling en vooral veel vals plat, iets waar ik een geweldige hekel aan heb. Gelukkig is het wel heel mooi.
We moeten nog wat klimmen en hebben dan een prachtig uitzicht op het dal van de Loire bij Saumur. We komen precies bij het kasteel uit, behoorlijk hoog dus. Eigenlijk willen we hier ergens lunchen, maar we zien geen geschikte gelegenheid. Net buiten de stad is wel een picknickterrein, maar met maar een paar banken, die natuurlijk bezet zijn. Gelukkig is het droog en kunnen we op de grond zitten.

saumur kasteel

We pakken hier meteen het boekje van de NormandiŽroute, want die begint hier ongeveer. We volgen nog een mooi stuk de Loire en dat is een afwisselend traject. We passeren nog een mooi kasteel, dat even op de foto moet, want we rijden per slot van rekening de Loire- Kastelenroute. Gelukkig is het ook een beetje beschut, want het waait wel weer behoorlijk.
We hebben vanmorgen al besloten dat we vanavond een B&B zullen zoeken in St. Mathurin sur Loire. Het adres staat in het boekje. Als we in het plaatsje zijn, is het adres niet te vinden, maar er is wel een leuke (erg kleine) camping. We zoeken er een mooie plek en de camping loopt later nog behoorlijk vol. Gelukkig is hier een uitgebreide supermarkt, zodat we onze boodschappen vlak bij kunnen doen.

kasteel

Na het eten (Cantonese rijst) hebben we een leuk gesprek met de buren. Zij zijn met een caravan en rijden de Loire route, maar dan in twee richtingen, dus heen en terug. Om de twee dagen verplaatsen ze de caravan en rijden dan een dag naar het oosten en terug en een dag naar het westen en terug. Ik vertel dat wij in 2006 vanaf Nevers stroomopwaarts zijn gefietst naar de bron van de Loire en we kunnen hen aanraden dat ook nog een keer te doen.


vrijdag 6 augustus | overzicht | zondag 8 augustus