Zondag 8 augustus

Het is helemaal grijs als we opstaan, maar onze Franse buurman stelt ons gerust: het wordt goed weer vandaag. Gelukkig krijgt hij gelijk. Ik haal vers brood in het dorp, zodat we lekker kunnen ontbijten

De route is erg leuk, wel heuvels, maar niet zwaar. We verlaten nu de Loire en gaan in noordelijke richting. Bij Durtal gaan we over de Loir (zonder e), waar we ook goede herinneringen aan hebben, want onze eerste buitenlandse fietsvakantie in 2004 was langs de Loir vanuit Vendôme. We drinken hier koffie en we maken een paar foto’s van het kasteel. We lunchen in Crosnières, waar veel mensen van de picknicktafels gebruik maken.

durtal brug durtal kasteel


Onderweg komen we Parcé sur Sarthe, waar we rechtsaf moeten slaan bij een groot kruis in een kapelletje. We zijn al om tien over drie in Avoise, waar we blijven, omdat er verderop een flink aantal kilometers geen camping is. Mieke wast de lakenzak en de slopen, dan kunnen die nog even drogen. Onze Nederlandse buren zijn erg vriendelijk. Ik mag er de batterijen opladen en we worden uitgenodigd om een glaasje wijn te drinken.

parcé s sarthe avoise camping


Om half zeven gaan we dan naar Asnières sur Vègre, waar het boekje nogal enthousiast over is. Het plaatsje is inderdaad leuk, maar niet spectaculair. Er is wel een leuk restaurant, waar we in de tuin lekker kunnen eten. Met het uitstapje naar Asnières komen vandaag toch nog aan de 75 kilometer.


restaurant asnières asnieres sur vègrezaterdag 7 augustus | overzicht | maandag 9 augustus