Maandag 9 augustus

Voor het ontbijt ga ik even naar het dorp, waar een klein kruidenierswinkeltje is. Ze hebben alleen croissants, want brood is er alleen op bestelling. We gaan vandaag wat klimmen, maar het eerste stuk van de route valt het nogal mee. De route is ook heel mooi. We hebben nog geen brood voor de lunch, maar daarvoor rekenen we op St. Denis d’Orgues, waar we na een steile klim arriveren rond koffietijd. In het dorp is wel een bakker, maar die is op maandag dicht (zoals heel vaak het geval is). Er is wel een restaurant, maar of we daar koffie kunnen krijgen is de vraag, want het is geen caf of bar. Als we het vragen is het gelukkig geen probleem. Ik vraag aan de mevrouw van het restaurant waar we eventueel brood kunnen kopen. Dat blijkt moeilijk, maar ze wil wel een brood voor ons in de oven doen. Zo gaan we na de koffie met vers brood verder. Fransen zijn dus wel degelijk erg aardig. We hoeven er ook nauwelijks voor te betalen want brood “n’est pas cher” .

Hierna krijgen we de heuvels van de Alpes Mancelles, maar echt steil zijn ze niet. Wel worden de hellingen langer en het is inmiddels warm, zo’n 26 C. We zitten hier in het Parc Naturel Regional Normandie-Maine.


basse normandie

We verlaten de route even en rijden naar Sill-le-Guillaume, omdat we anders geen winkels tegenkomen. De camping in St. Georges-le-Gaultier is drie keer niks en we zien er ook helemaal niemand staan. Dan maar doorrijden naar St. Leonard-des-Bois dat 10 kilometer verder ligt. Een paar kilometer voordat we er zijn krijgt Mieke een hongerklop. Ze kan echt niet verder. We eten even een appel en moeten dan nog 50 meter heuvelop. Daarna volgt een afdaling naar de camping aan de Sarthe. De camping valt tegen en Mieke vindt het maar een k-camping, wat Natasja geen net woord vindt. Ook de diepvriesmaaltijd (pole campagnard) valt tegen. Gelukkig gaan om elf uur de straatlantaarns wel uit, want anders zouden we in het volle licht staan. Hoewel we dicht bij de weg staan, is het de hele nacht stil en rustig.


st leonard du bois camping

zondag 8 augustus | overzicht | dinsdag 10 augustus