Dinsdag 10 augustus

Bij het opstaan is het grijs en precies als we wegrijden begint het een beetje te spetteren. De hele ochtend blijft het bij een beetje gespetter, maar in St. Cénéri-le-Gérei doen we toch de regenjacks maar aan (en het vest uit). Dit plaatsje (l’un des plus beaux villages de France) is echt de moeite waard, zoals ook in het boekje staat. Het is heel schilderachtig en er zijn nauwelijks toeristen

cénéri le gérei généri le gérei 2

De route gaat behoorlijk op en af met soms behoorlijke hellingen. We wisselen een paar keer van regenjack, fleecejack en blouse omdat het afwisselend wel of niet spettert. Tegen twaalf uur gaat het duidelijker regenen. Als we naar een hooischuur lopen om even te eten, komt precies de boer met z’n vrouw aanrijden. Het is prima als we hier willen zitten, als we maar niet roken.
Hierna volgt een klim van 6 kilometer naar de Col de Médavy (417 m), die erg makkelijk is. Iets verder op is het Croix de Médavy, waar een tank staat uit 1944. De kaartclub zit binnen te kaarten in een picknick- / schuilhut.

droge lunch col de médavy


Het laatste stuk dalen we af naar Sées. Bij de VVV vragen we naar een hotel. Het wordt  Du Cheval Blanc. De VVV ligt pal naast de kathedraal van Sées, die we al van verre konden zien. De gastheer van het hotel is erg aardig en de fietsen mogen binnen staan. De kamer, en vooral de badkamer, is wel erg simpel.Het is nu wel meest droog en we wandelen dan ook nog even door het stadje om de kathedraal te bekijken en om fruit te kopen. Om half acht eten we in het hotel. Dat is echt goed. Salade met kippenlevertjes, bietjes, sla en camembert. Mieke neemt biefstuk en ik neem mignon de porc. Allebei erg lekker. Als toetje neemt Mieke café Liégois en zelf kies ik voor delice Normande met ijs en calvados. We nemen ook nog een lekkere mokkakoffie na, zodat we op onze kamer eigenlijk meteen naar bed gaan.


sees kathedraal sees hotelmaandag 9 augustus | overzicht | woensdag 11 augustus