Woensdag 11 augustus

Het ontbijt is simpel, maar voldoende. De hoteleigenaar is weer erg vriendelijk en helpt ons de fietsen weer buiten te zetten. Rond negen uur vertrekken we en zodra we buiten Sées zijn zien we dat we het niet droog gaan houden. Na een half uur begint het te spetteren en we doen snel de regenjacks aan. Al snel regent het behoorlijk hard en vinden we een bushokje om even te schuilen. Mieke sms-t Jacob voor z’n verjaardag. Daarna trekken we ook de regenbroek aan, maar die kan na een half uur weer uit en even later ook het jack. Dat is wel zo prettig, zeker als we zo nu en dan omhoog rijden, we moeten zelfs een keer even lopen, omdat de helling wel erg steil is. Deze streek is bekend vanwege de paardenfokkerijen, die we regelmatig tegenkomen

paardenfokkerij wijngaardslak


We willen koffie drinken in Echauffour, maar alles is er dicht. Dan eten we eerst maar een appel. We lunchen bij het meer van St. Evróult-ND du Bois. Ik maak een foto van de restanten van de abdij die daar eens gestaan heeft. Er is ook een camping, maar die lijkt uitgestorven. Na Echauffour rijdt het trouwens lekker vlot, omdat we meer omlaag dan omhoog gaan. Onderweg plukken we een paar heerlijke bramen langs de Charentonne. We volgen grotendeels de fietsroute die langs deze rivier loopt.
Op de in het boekje aangekondigde rustplaats (bijna niet te zien door bouwactiviteiten) zetten we zelf koffie en we eten een chaussee aux pommes die Mieke gekocht heeft.

st evroult nd des bois

In Brogli begint een voie verte naar Bernay. Het is een oude spoorlijn die is veranderd in een prachtig fietspad, waar we ook skaters en veel wandelaars tegenkomen. In Bernay komen we langs de Intermarché, waar we tortellini halen.


De route naar de camping is ongekend steil en we moeten zo’n 500 meter lopen, in stukjes van  nog geen honderd meter. De camping zelf is erg aardig met mooie plekken en goede voorzieningen. De mevrouw van de receptie is ondersteboven van de 2000 kilometer die we inmiddels hebben afgelegd. Om acht uur gaan we binnen zitten, want het is fris. Mieke zit in de binnentent, waardoor we wat meer bewegingsruimte hebben.dinsdag 10 augustus | overzicht | donderdag 12 augustus