Vrijdag 13 augustusWe laten de wekker vandaag een paar keer extra aflopen, want we liggen wel erg lekker. We zijn dan ook pas om half tien weg. Achteraf niet erg, want bij de pont van Yainville staat op een informatiebord, dat de pont tot half elf uit de vaart is. We moeten een half uur wachten of omrijden. Dat laatste schiet niet op, dus eten we maar een appeltje en eigenlijk duurt een half uur dan niet zo lang. Wat meevalt is dat de pont gratis is. pont yainville


De route is erg leuk, weliswaar met een paar klimmetjes, maar die zijn goed te doen. Op het punt waar we een grote N-route kruisen, is een bar, waar we koffie kunnen drinken. In Limésy lunchen we, al weer voor de mairie. Daarna zitten we op het hoogste punt van het Plateau de Caux bij Yerville, waar het wel behoorlijk waait. We dalen nu alf naar het dal van de Sâane. Hier rijdt het vlot door gezellig dorpjes. Ook nu komen we weer de Normandische huizen tegen met irissen op het dak.

huis irissen huis irissen zoom


In Brachy, het plaatsje voor onze eindbestemming zien we een kleine épicerie, waar we eten halen. We krijgen de laatste drie (overrijpe) nectarines gratis mee. Het is meteen de laatste winkel die we zien, want in Gueures zijn helemaal geen voorzieningen. Overigens hadden we geen eten hoeven te kopen, want er komt een pizza-wagen op de camping, maar ja, dat weet je niet van tevoren.
Het is een commerciële camping, met behoorlijk veel (vaste) gasten. Er is een groot vismeer bij de camping en daarvoor komen de meeste kampeerders dan ook.

Na het opzetten wast Mieke de fietsbroeken en een paar shirts, want het is nu droog en voor morgen en zondag wordt er regen verwacht, dus gedaan is gedaan. Na het eten wordt het wel erg bewolkt en precies als we een wandelingetje maken rond het meer, begint het te regenen.

gueures camping

Gelukkig is alles binnen op een paar fietsbroeken en shirts na, die nog aan de waslijn hangen. We zitten de hele avond weer binnen, al stopt de regen al vrij snel weer. Dat is wel een groot verschil met de vakantie van vorig jaar, toen we vrijwel iedere avond buiten konden zitten, totdat we naar bed gingen.donderdag 12 augustus | overzicht | zaterdag 14 augustus