Zaterdag 14 augustus

Het is grijs als we wakker worden en als Mieke terugkomt van tandenpoetsen begint het ook te regenen. Mijn tassen hangen gelukkig al aan de fiets, maar we moeten voor de derde keer deze vakantie, inpakken met regen. Het is heel even droog als we de tent opruimen, maar we moeten wel direct de regenkleding aan en als we wegrijden, horen we zelfs een klap onweer. Het regent gestaag door, niet al te hard, maar toch. Om 11.00 uur doet Mieke de regenbroek en de overschoenen uit. In Ongues-la-Bataille halen we een paar boodschappen en we drinken er koffie. Mieke belt Matthijs die vandaag jarig is.

Als we weer weg rijden, wordt het erg donker en we doen dan ook de rainlegs maar weer aan. Het is moeilijk te bepalen waar de wind vandaan komt, maar het lijkt wel of we de regen inhalen. Het regent nu een poos flink hard, maar we rijden gewoon door. Het regenpak is prima, maar je voeten worden wel kletsnat. We eten weer in een bushok een pain au chocolat en ik bel meteen voor een kamer. In St. Blimont is een B&B waar ik reserveer, dan is dat maar gebeurd. Ik informeer meteen of er een restaurant in de buurt is, maar dat is niet het geval. Als we in Eu zijn aangekomen, vinden we na enig zoeken een restaurant waar we een heerlijke pizza eten. Terwijl we zitten te eten wordt het ook droog en de zon komt er weer bij.

toufreville eu

st blimont b& b st blimont b&b 2

In de zon rijden we de laatste vijftien kilometer. De kamer is netjes en na het douchen en dergelijke mogen we gebruik maken van de ontbijtruimte om brood te eten. Het is nu nog steeds mooi weer.

vrijdag 13 augustus | overzicht | zondag 15 augustus