Zondag 15 augustus

Het heeft vannacht erg geregend, maar gelukkig lagen we niet in de tent. We krijgen een goed ontbijt, waarbij we aan tafel zitten met een Duits echtpaar uit Keulen. Zij zijn een weekje op vakantie en verkennen de omgeving van Eu, met name de baai van de Somme, met een groot vogelreservaat.

Om half tien vertrekken we, niet echt vroeg dus en al snel komen we in een dorp waar een grote brocantemarkt wordt gehouden. We moeten lopend met de fiets door de drukte het dorp door. We rijden langs een parkeerplaats van de autoroute, waar we via de dienstweg kunnen komen. De vakantiegangers kijken toch wel vreemd op als je daar met de fiets aankomt. Het brood is er zo duur, dat we er op vertrouwen dat we wel iets vinden en dat lukt ook, want we komen de "rijdende bakker" tegen.

st blimont kerk rijdende bakker


De route loopt verder lekker vlot en het blijft tot twaalf uur ook droog, al is het wel erg grijs. We rijden door het forêt de Crecy terwijl het steeds donkerder wordt. Als we uit het bos komen moet de regenkleding weer aan. Daarna komen we weer in folkloristisch gebeuren terecht, waarvoor we bijna gedwongen worden om te rijden. Het is ball trap, kleiduivenschieten. De weg die we moeten volgen is er voor afgezet, maar we hebben geen enkele zin om om te rijden. Na enig aandringen mogen we gewoon doorrijden.


In de regen vinden we een bushok voor de lunch en daarna wordt het gelukkig weer wat droger, zodat een regenjack voldoende is. De eindbestemming vandaag is Montreuil sur Mer, waar we het rondje rond maken, want ook op de heenreis hebben we hier overnacht. Nu willen we niet naar de camping, maar we willen een hotelkamer zoeken. Daarvoor moeten we eerst nog zes kilometer tegen de wind in, die ineens flink hard is geworden. Ik heb gebeld met Le Clos des Capucins, wat een aardig hotel blijkt te zijn. Ook hier is het restaurant op zondagavond gesloten, maar de eigenaresse adviseert ons in Le Patio te gaan eten.

montreuil hotel montreuil straatje


Vooraf maken we nog een wandeling door het stadje, want dat hebben we op de heenreis niet gedaan. De stad ligt hoog, met steile straatjes en de stad is ook helemaal ommuurd. Na de wandeling eten we heerlijk. Het is de laatste zondag van de vakantie, dus we kiezen een goed menu. Als voorgerecht neemt Mieke zalmmousse met halve geroosterde sandwiches en zelf neem ik een tomatenboule, een torentje van tomaten op een plak aubergine met pesto en gorgonzola. Het hoofdgerecht voor Mieke is kipsalade en voor mij lambsrack
(carré d’agneau). Als dessert neemt Mieke opnieuw café Liégois en zelf kies ik voor appeltaart met caramelijs. Helemaal doezelig rollen we op onze kamer direct het bed in.

zaterdag 14 augustus | overzicht | maandag 16 augustus