Maandag 16 augustus

Het is puur grijs als we opstaan. We hebben geen ontbijt besteld, want dat kost negen Euro per persoon. Dan gaan we liever even langs de bakker. Er is nog niemand in het hotel als we om negen uur vertrekken, behoorlijk vroeg dus. Het is niet helemaal droog, maar het eerste uur hebben we nog geen regenkleding aan, maar het is wel guur en koud, het lijkt wel herfst. Na een uur moeten we het jack en de rainlegs wel aan. Het regent nu voortdurend, meest niet zo hard, maar soms ook wel.We hebben besloten niet via Boulogne sur Mer te gaan, want daar is het echt geen weer voor. De tocht wordt zo 40 kilometer korter en de etappes moeten we aanpassen.

vijftig km

We komen rond twaalf uur op de LF-1, waar we weer wat meer fietsers tegenkomen. Eerst twee echtparen en dan een dame alleen die onderweg is naar Tours. In Colembert is een ruim droog bushok, waar we bouillon maken en brood eten. Ik bel in Watten twee hotels op: één is gesloten en de ander heeft geen plaats. Ik vraag of de mevrouw een suggestie heeft en ze adviseert te bellen naar Château de Gandspette, waar ze chambres de hôte hebben. Het ligt vlak voor Watten. Het nummer staat ook in ons boekje, want er is ook een camping. Ik bel en reserveer zonder te vragen wat het kost.


gandspette gandspette trap gandspette kamer


Als we aankomen zien we dat het een mooie camping is met heel veel Engelsen, die hier overnachten voor de terugreis door de kanaaltunnel, of als eerste stop vanuit Engeland. Het kasteel is in stijl en de prijs van de kamer valt erg mee: 60 Euro, inclusief ontbijt. Het heeft wel wat om in een echt kasteel te overnachten. De fietsen mogen in de schuur van het kasteel.


We proberen op de kamer eerst wat op te warmen, want de hele dag regen en wind is onprettig. Gelukkig was de wind vooral mee. Omdat er een restaurant bij de camping is, reserveren we voor ’s avonds een tafeltje. We nemen een eenvoudig menu met quiche Lorraine, karbonade met frites en een ‘mystère’ ijsje na.

Ondanks het leuke château, schrijf ik deze dag bij de slechtste fietsdag sinds we fietsvakanties doen.

zondag 15 augustus | overzicht | dinsdag 17 augustus