Dinsdag 17 augustus

Ook vandaag is het weer grijs en spetterig als we opstaan. We hebben prima geslapen en het was zo donker dat Mieke een van de rolluiken een centimeter omhoog heeft gedaan, om wat te kunnen zien. We krijgen een leuk ontbijt in een leuke kamer, waar we een aardig gesprek voeren met de eigenaresse. Ze vertelt dat ze drie kamers verhuurt en dat ze van de opbrengst een deel van het onderhoud van het kasteel kan doen. Ze krijgt vooral regelmatig gasten die komen golfen op de baan bij het kasteel.

We doen direct de regenjacks aan over een dubbel shirt. De helling naar de abdij van Watten valt erg mee. We weten wat ons te wachten staat, want op de heenweg daalden we hier snel af richting Watten. Ook de laatste helling van de vakantie bij Merckeghem gaat prima, zodat het vanaf nu makkelijk moet gaan, want de wind is ook nog steeds mee. We maken een paar foto's bij de grensovergang in Oost Capellen, waar een grenswacht dag en nacht de wacht houdt.

watertoren mekeghem koffietijd wormhout grenswachty


Het spettert tot een uur of twaalf, maar de rainlegs hoeven niet aan, en na het middaguur wordt het droog. Ik tob een beetje met het vinden van de route, omdat de knooppunten uit het boekje niet kloppen. In Fintele aan de IJzer eten we op een bankje bij het riviertje. Het is steeds harder gaan waaien en de veertien kilometer naar Diksmuide gaan in recordtempo. Nu volgen we wel de juiste route langs de dodengang en de herinneringskapel. De dodengang bestaat uit een flink deel van een gerestaureerde loopgraaf, waar je een goede indruk krijgt hoe dat er uitgezien heeft.

dodengang herinneringskapel


Daarna komen we weer op het fietspad over de voormalige spoorlijn naar Nieuwpoort. Ik bel voor een kamer, maar die kost bijna 80 Euro. Dat is een beetje teveel van het goede. Een hotelkamer kost hier 110 Euro, dus het wordt een camping. De eerste camping heeft een caravanplek voor € 33,-. De receptionist vindt het zelf gênant en adviseert naar een camping in Westende bij Nieuwpoort te gaan, van hetzelfde concern. Daar hebben ze nog een plek op het trekkersveldje voor € 13,50. Het betekent wel dat we nog vijf kilometer verder moeten, maar dat scheelt morgen weer.  Het is een grote vakantiecamping, met een trekkersveldje als een knollenveld. We zijn er de enigen en kunnen een plekje vinden dat nog een beetje vlak is en min of meer uit de wind ligt. Toch zetten we de tent voor het eerst ook bij de poten vast met haringen.


We eten in het restaurant van de camping en we kiezen allebei voor vis. Mieke neem  vis in witte wijnsaus en ik neem het Westends vispotje. Daarna zitten we binnen om nog een poosje te lezen.

maandag 16 augustus | overzicht | woensdag 18 augustus