Woensdag 18 augustus

Het is nog wat wisselend als we opstaan, maar al snel verbetert het weer. Mieke haalt brood in de campingwinkel, zodat we ontbeten hebben als we vertrekken. We zijn al snel op de route en we rijden langs het kanaal tot Brugge. Dat is op den duur best een beetje saai. De wind is mee, dus het gaat wel lekker vlot. Pas in Damme, voorbij Brugge is koffie te koop.

kanaal gent oostende damme


Daarna rijden we weer langs het water, de Damse vaart naar Sluis. Voor Sluis eten we even op een bankje dat redelijk uit de wind staat. In Sluis gaan we nog even naar de supermarkt die we nog kennen van de heenweg.
We rijden langs de weg naar Breskens, dus we volgen nu niet de fietsroute, want we willen een beetje opschieten. De boot ligt klaar als we om tien voor half drie aankomen en zo zijn we al om half vier in Middelburg. Daar kopen we eerst een krant en een tijdschrift.

veeerboot vrouwenpolder camping


We plannen een camping in Veere. De mevrouw van de VVV heeft nog nooit van de Noordzee fietsroute gehoord, die nota bene voor de deur langs loopt. Ook de minicamping die even voor Veere passeerden kent ze niet. We hebben dus weinig vertrouwen in haar advies. Bovendien is in Veere helemaal geen supermarkt, dus we rijden maar door naar Vrouwenpolder. Als Mieke uit de supermarkt komt, wijst een mevrouw ons de weg naar camping de Peppel, net buiten het dorp. Het is een minicamping in een boomgaard. Hij ligt wel dicht bij de weg, maar dat zal vannacht wel meevallen.


We hebben in het dorp een tafeltje gereserveerd bij een Chinees restaurant. Ze hebben een lopend buffet, waar we flink gebruik van maken, tot en met het ijsdessert.

dinsdag 17 augustus | overzicht | donderdag 19 augustus